Na slanině v pekáčku osmahneme 2 jemně pokrájené cibule, přidáme lžíci papriky, kmín a několik lžic rajčatového protlaku. Chvíli osmahneme, aby protlak ztratil kyselost, ale musíme dát pozor, abychom jej nespálili, je to celkem rychlovka. Do tohoto základu vložíme osolené a opepřené maso, podlijeme 150 ml vroucí vody, pekáč zakryjeme a za občasného podlévání výpekem upečeme doměkka. Těsně před dopečením si nakrájíme na tenké kolečka čabajku nebo debrecínskou klobásku a na trošce tuku ji na pánvi opečeme. Maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a každý plátek obložíme pár kolečky opečené klobásky. Podáváme s rýží.
Pepř je jedním z
nejoblíbenějších a nejrozšířenějších koření na světě. A to nejen pro jeho
výrazné a štiplavé aroma, ale i díky svým povzbuzujícím účinkům na naše tělo,
které si mnozí z nás ani neuvědomují.
Pepř černý je...
zobrazit článek
Hostinec - penzion Harcovna se nachází v turisticky atraktivní oblasti Moravskoslezských Beskyd, regionu frýdlantsko. Byl vystavěn v obci Nová Ves u silnice z Frýdlantu nad Ostravicí do Malenovic. Hostinec je jeden z nejstarších v celém regionu, jeho bohatá historie sahá až do 18. století, jak o tom svědčí zápis v místní kronice. Geografická...